Hlavní obsah

Slovenka v nemocnici spontánně porodila, lékaři jí tvrdili, že má ještě čas

Právo, ivi, Bratislava

Mladá Slovenka zažila v nemocnici v Trenčíně doslova hororový porod. Personál nemocnice ji stále uklidňoval, že ještě nebude rodit, ale dítě najednou přišlo na svět spontánně a dopadlo přímo na zem. Deník Nový čas uvedl, že prvorodička Nataša cítila, že bude rodit, ale personál nemocnice ji odbyl tím, že plod je stále vysoko a má ještě čas.

Foto: Profimedia.cz

Dítě by mělo být v pořádku (ilustrační snímek)

Článek

„Kolem jedné hodiny odpoledne mě dali na porodní sál, kde mi propíchli plodovou vodu. Napoprvé se to nepodařilo a dcerce poškrábali hlavičku,“ líčila situaci šokovaná maminka.

Když se dostavily kontrakce, sestřička ženu upozornila, aby se nevysilovala křičením, zavřela dveře a pustila si rádio. Po dvou hodinách, když už maminka cítila, že hlavička dítěte se posouvá níž, běžel její přítel pro lékařku.

„Ta řekla, že ještě nerodím, že dítě není v porodních cestách a mám se procházet. Tak jsem šla, ale opět jsem pocítila tlak,“ řekla Nataša. Přítel po čase opět běžel pro lékařku, ale bylo už pozdě. Nataša mezitím porodila sama.

„Stála jsem, trochu jsem se přikrčila a malá ze mě doslova vypadla a spadla na zem. Naštěstí nespadla na hlavičku, ale na bok,“ popsala drama mladá maminka.

Dítě by mělo být v pořádku

Dítě skončilo v inkubátoru, ale je v pořádku. „Lékaři to říkají, ale nikdo nám nemůže zaručit, že to nebude mít důsledky,“ trápí mladou matku. Rodiče podali podnět k úřadu pro dohled nad zdravotní péčí, který vykoná v porodnici kontrolu.

Šokující je, že se to stalo v porodnici v Trenčíně, která se několik let drží v čele řebříčku nejlepších slovenských zdravotnických zařízení.

„Jsem z toho nešťastný a mrzí mě to. Z mého hlediska je nejdůležitější, že dítě je v pořádku,“ řekl primář porodnice Peter Kaščák. Ten se v minulosti proslavil tím, že přímo na porodním sálu povolil natáčení videoklipu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám