Hlavní obsah

Školák přepadl banku, policii upozornila jeho matka

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool
Aktualizováno

U soudu v britském Liverpoolu v úterý stanul 15letý školák. Přiznal se, že v minulý týden v pátek přepadl s maketou pistole pobočku banky Barclays a odnesl si odtamtud 2000 liber (zhruba 60 000 korun). Policii na něj upozornila jeho matka, informovala agentura AFP.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Matka policii zalarmovala poté, co v synově pokoji našla množství bankovek i falešnou pistoli. Peněz by si stejně školák neužil, protože mezi ně bankovní úředník během přepadení stačil vložit barvidlo, které bankovky v pytli označilo jako kradené.

Podle žalobkyně Debry Chanové přišel hoch, jehož jméno je vzhledem k jeho nízkému věku zákonem chráněno, k přepážce maskován šátkem přes obličej. „Neudělejte žádnou hloupost. Zrovna jsem po pěti letech vyšel z vězení,“ hrozil pracovníkům banky.

Soudce Ian Lomax během úterního stání prohlásil, že se hoch choval, jako by hrál videohru, jako by si neuvědomoval, že je ve vážné situaci. „Je to ozbrojená loupež, ale ne v konvenčním smyslu. Je to bizarní, surreální případ,“ řekl Lomax.

Chlapcova obhájkyně soud upozornila, že hoch pochází ze slušné rodiny a ve škole je vzorným žákem s výbornými výsledky.

Podle žalobkyně Chanové chtěl školák peníze, protože záviděl okolí jejich majetky.

Hoch v úterý přiznal svoji vinu ve třech bodech obžaloby, sledován svojí plačící matkou z galerie. Stíhán je na svobodě. Soud vynese trest v polovině příštího měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám