Hlavní obsah

Šibeniční humor v migrační krizi pomáhá, fotku na Twitteru nesmažu, rozhodla se poslankyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Nechutné, rasistické a štváčské. Těmito slovy reagovali němečtí politici na Twitter poslankyně vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU) Eriky Steinbachové. Ta totiž na svém účtu zveřejnila fotografii, na které dav dívek tmavé pleti okukuje blonďaté dítě. K tomu je připojený text s otázkou Odkud přicházíš? Fotografie má odkazovat na situaci v Německu v roce 2030.

Erika Steinbachová

Článek

Steibachová tvrdí, že svůj příspěvek nesmaže, není podle jejích slov problematický. „To není žádná štvanice, ale pro mnoho lidí noční můra. To naznačují nejen data, ale také mnohé dopisy občanů,“ uvedla na sociální síti. Tvrdí, že jí fotografii poslal „otec z Frankfurtu nad Mohanem, jehož dítě má ve třídě už jen dva další německé spolužáky“.

V sérii tweetů napsala, že „jen šibeniční humor pomáhá v komplikovaných situacích, jako je migrační politika”. Své oponenty osočila z toho, že by jim byla milejší „diktatura se zákazem myšlení”.

Poslankyně Erika Steinbachová vykonává v CDU funkci stranické mluvčí pro lidská práva a humanitární pomoc. V Česku je známá především jako bývalá dlouholetá předsedkyně Svazu vyhnanců (BdV), organizace zastupuje zájmy Němců, kteří po druhé světové válce museli opustit střední a východní Evropu.

Reklama

Výběr článků

Načítám