Hlavní obsah

Je zázrak, že děti přežily, uvedl milánský prokurátor k zapálenému autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Senegalský řidič, který ve středu zapálil u Milána autobus s dětmi, neměl v práci žádné potíže. Uvedl to web The Local s odvoláním na list La Repubblica, který mluvil se zaměstnavatelem. Podle prokurátora je zázrak, že děti přežily. Muž bude nejspíš čelit obviněním z únosu, z pokusu spáchat masovou vraždu, ze žhářství, z bránění se zatčení a možná i terorismu, uvedl list The Daily Telegraph.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič v Itálii zapálil autobus s dětmiVideo: AP

 
Článek

„Během let nedával najevo žádnou nevyváženost, dokonce si nikdo nestěžoval na jeho chování,“ uvedla společnost Autoguidovie, pro niž muž jezdil.

Pro firmu nyní 47letý Ousseynou Sy pracoval od roku 2004, kdy získal italské občanství. Společnost také uvedla, že si nebyla vědoma, že by měl záznamy v trestním rejstříku, i když měl jeden kvůli řízení pod vlivem alkoholu a druhý za obtěžování nezletilého.

Italský ministr vnitra Matteo Salvini, který stojí v čele vládní protimigrační Ligy, se podivoval, jak je možné, že člověk se záznamem v trestním rejstříku mohl řídit autobus.

Řidič původem ze Senegalu měl odvézt děti z Vailati ti Crema na sportovní akci, ale odbočil z plánované cesty. Dětem vzal mobilní telefony a svázal jim ruce. Křičel: „Teď pojedeme na letiště Linata. Nikdo se odsud nedostane.“ Mával přitom kanystrem s benzinem. [celá zpráva]

Děti vyvedli policisté

Jeden z žáků si byl schopen uvolnit ruce a zavolal policisty. Ti posléze autobus zastavili na křižovatce. Řidič vozidlo zapálil, policistům se však povedlo včas všechny děti dostat ven.

Foto: Daniele Bennati, ČTK/AP

Hasiči a policisté u zapáleného autobusu v Itálii

„Spoutal nám ruce a vyhrožoval nám. Řekl, že jestli se pohneme, rozlije benzin a zapálí ho. Pořád říkal, že v Africe umírají lidé a mohou za to Di Maio a Salvini (vůdci obou hlavních vládních partají v Itálii – pozn. red.),“ vylíčilo jedno z dětí.

„Řekl, že ztratil tři děti, že mnoho dětí umřelo na moři, tak bychom měli umřít taky, upálením. Bál jsem se, že bych mohl zemřít,“ popsal 12letý chlapec pro italskou televizi.

„Je zázrak, že (děti) přežily, a za to můžeme poděkovat karabiniérům,“ řekl milánský prokurátor Francesco Greco. „Karabiniéři provedli mimořádný zásah, když zablokovali autobus a dostali všechny děti ven. Rozbili okna a dokázali dostat ven všech 51 dětí.“

Foto: Daniele Bennati, ČTK/AP

Policisté u zapáleného autobusu v Itálii

Do nemocnice bylo převezeno dvanáct dětí a jeden dospělý, kteří se nadýchali kouře. Ošetřen musel být také řidič, který utrpěl popáleniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám