Hlavní obsah

Šéf slovenské tajné služby jde do vazby

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální trestní soud v Pezinku uvalil v neděli vazbu na šéfa Slovenské informační služby (SIS) Vladimíra Pčolinského, který čelí obvinění z přijetí úplatku. Mluvčí soudu Katarína Kudjáková konstatovala, že rozhodnutí soudu zatím není pravomocné.

Foto: Profimedia.cz

Eskorta přiváží Vladimíra Pčolinského k soudu, který rozhodoval o jeho vazbě.

Článek

Pčolinský se těsně před rozhodnutím soudu vzdal své funkce a chce se zcela stáhnout z veřejného života. Oznámila to jeho právní zástupkyně Eva Mišíková. „Vyšetřovatel zakládá obvinění jen na výpovědích dvou svědků. Žádné jiné důkazy nepředložil,“ upozornila Mišíková.

Pčolinský byl tento týden zadržen Národní kriminální agenturou a prezidentka Zuzana Čaputová ho dočasně postavila mimo službu. Pčolinský byl ve funkci ředitele SIS od dubna 2020 a byl nominantem vládního hnutí Jsme rodina předsedy parlamentu Borise Kollára.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Pčolinský

Podnikatel Zoroslav Kollár měl dát úplatek ve výši 40 tisíc eur (přes milion korun), aby ho SIS nesledovala. Úplatek si měli rozdělit Pčolinský a jeho tehdejší náměstek Boris Beňa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám