Hlavní obsah

Sardinie otevřela pláže, lidé ale musí dodržovat odstupy i ve vodě

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální odstup je nutno dodržovat i ve vodě, oznámily úřady na Sardinii, kde v pondělí znovuotevřely pláže a od úterka je místním povoleno koupat se v moři.

Foto: Profimedia.cz

Sardinie

Článek

Jak ovšem upřesnil radní pro státní majetek Quirico Sanna, „sociální odstup bude potřeba dodržovat i ve vodě“. „Dospěli jsme k tomuto rozhodnutí na základě diskuze s ostatními regiony,“ dodal.

Uplatňování bezpečnostních norem nicméně provází řada nejasností. Nikdo zatím například neví, jestli bude možné si na pláži volně zapíchnout vlastní slunečník, anebo bude nutné si rezervovat místo u správce pláže, napsal list La Nuova Sardegna.

Italské kavárny uvítaly první hosty

Zahraniční

Proti zmatku v normách protestovali i místní provozovatelé hotelů a obchodů. „Jestli se pravidla hned nevyjasní, přijdeme i o možnost pracovat v červenci, což povede k nevratným škodám, protože pak už skoro nikdo neotevře,“ napsali ve společném prohlášení. „Možní turisté jsou zmateni a malý pohyb v rezervacích, který jsme v poslední době zaznamenali, se zastavil a objednávky se po stovkách ruší,“ dodali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám