Hlavní obsah

Ruské výsadkáře jsme zahnali, hlásí ve Lvově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lvov
Aktualizováno

Starosta Lvova na západě Ukrajiny Andrij Sadovyj uvedl, že se ukrajinské armádě podařilo odrazit útok asi 60 výsadkářů, kteří byli u města vysazeni. Po střetech s ukrajinskými vojáci se ruští záškodníci prozatím stáhli. Ruské drony ale nad městem krouží dál. Ukrajinská zpravodajská služba SBU zprávy o ruském výsadku ve Lvově popírá.

Foto: Profimedia.cz

Příslušník ruských zvláštních sil

Článek

„Ruská armáda provedla výsadek ze tří vrtulníků okolo devíti dopoledne v oblasti (obce) Brody. Je tam asi 60 lidí. Naši vojáci útok okupantů odrazili. Situaci máme pod kontrolou,“ napsal starosta Lvova na Facebooku.

Na záběrech výše je údajně vidět ruská helikoptéra podnikající výsadek. Autenticitu záběrů ale není možné ověřit.

Městský rada přilehlé obce Brody uvedla, že nad oblastí krouží několik bezpilotních strojů ruské armády. „Mnoho lidí je slyšelo a vidělo záblesky. Ukrajinská letadla pokryla nebe a některé drony sestřelila,“ napsal ukrajinský server Ukrinform. Ruská strana o údajném pohybu zvláštních sil ve Lvově neinformovala.

Mimořádná situace na Slovensku, do země přijíždí denně přes 10 tisíc Ukrajinců

Evropa

Ukrajinská prezidentská kancelář sdělila, že do sobotního rána v bojích s ukrajinskými silami zemřelo přes 3500 ruských vojáků a 200 jich bylo zajato, tento údaj ale zatím není potvrzen z dalších zdrojů. Agentura Interfax-Ukrajina pak s odvoláním na ministerstvo zdravotnictví informovala, že ruské vojenské operace už si od začátku invaze vyžádaly na Ukrajině 198 lidských životů, včetně tří dětí.

„Podle stavu k dnešnímu ránu máme přes 3500 zemřelých Rusů a bezmála 200 zajatců,“ sdělil poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak, jehož cituje server Ukrajinska pravda. Dodal, že ukrajinské ozbrojené síly a další obranné složky mají kontrolu nad situací na celém ukrajinském území.

Rusové dosud neobsadili nic, co měli v plánu už první den, tvrdí Britové

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám