Hlavní obsah

Ruské ostřelování čtvrti v Kyjevě má nejméně dvě oběti, hlásí Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při ruském ostřelování čtvrti v západní části Kyjeva zemřeli nejméně dva lidé, informovala Státní služba pro mimořádné události. Ostřelování způsobilo také požár skladu. Při jiném útoku ruských sil na rezidenční oblasti ve vesnici Novi Petrivci u Kyjeva podle oznámení policie zemřelo dvouleté dítě a čtyři další lidé utrpěli zranění.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Následky ostřelování Kyjeva

Článek

Ostřelování Svjatošynské čtvrti v Kyjevě způsobilo požár skladu a travnatého prostranství o celkové rozloze asi 15 tisíc čtverečních metrů, hořely také dva automobily.

Přijměte dohodu, nebo skončíte jako Japonci, vzkázal Lukašenko Ukrajincům

Válka na Ukrajině

Oznámení o několika požárech ve čtvrti služba pro mimořádné události obdržela v asi v půl páté místního času (půl čtvrté SEČ). Služba doplnila, že hrozí výbuch rakety, a likvidace požáru tedy musí probíhat z bezpečné vzdálenosti.

Policie Kyjevské oblasti pak uvedla, že ruští vojáci zaútočili těžkým dělostřelectvem v obci Novi Petrivci v těsné blízkosti Kyjeva. Ostřelování zničilo několikapatrový bytový dům a poškodilo i okolní domy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám