Hlavní obsah

Rozzuřený býk zabil na Slovensku osmiletého chlapce

– Bratislava
Právo, Novinky, ivi, aš

Býk zabil v neděli osmiletého chlapce v obci Ľubotín na severovýchodě Slovenska. Podle televize Joj se dítě zamotalo do provazů, kterými byl třísetkilový býk přivázán. Chlapcovo tělo našel jeden z obyvatelů obce, který přivolal záchranáře.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Provazy se osmiletému Tomášovi omotaly kolem krku a zvíře bezvládné dítě vláčelo po louce. Potvrdila to přivolaná lékařka. Chlapce se pokusila oživit, ale bez úspěchu.

„Záchranáři našli dítě s omotaným lanem okolo krku bez známek života. Přesto se pokusili o nemožné a oživovali ho s další posádkou, která jim přišla na pomoc. Jejich snaha bohužel nebyla úspěšná a lékař mohl konstatovat jen smrt,“ řekla mluvčí záchranářů Alena Lacyková-Krčová.

„Lékař jako předběžnou příčinu smrti stanovil udušení. Přesnou příčinu smrti určí pitva,“ uvedla prešovská policejní mluvčí Jana Migaľová a dodala, že u události nebyli žádní svědci.

Tomáš doplatil na to, že neposlechl rodiče, kteří mu zakázali přibližovat se k býkovi. V době neštěstí měl být s matkou v kostele na nedělní mši, ale utekl na louku. Otec byl tou dobou ve vsi.

Podle serveru Topky.sk se zřejmě pokusil převést býka na jiné místo na louce, protože tam, kde bylo zvíře přivázáno, byla už spasená tráva.

Policie okolnosti smrti vyšetřuje, uvedla mluvčí Migaľová. Otec prohlásil, že býka vlastnoručně utratí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám