Hlavní obsah

Roztržitý Kaczyňski ve dvou různých botách

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Na ustavujícím kongresu polské Republikánské strany, která má být v nejbližších parlamentních volbách potenciálním spojencem vládní strany Pravda a spravedlnost (PiS), vystoupil se zdravicí lídr PiS Jaroslaw Kaczyňski (72). Průběh byl v podstatě v normě až na to, že polský politik, mezi svými straníky přezdívaný náčelník státu, se podle médií dopustil módního faux pas. Měl totiž každou botu jinou.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslaw Kaczynski

Článek

Obě boty byly sice černé barvy, ovšem jedna měla špičku kulatou a druhá hranatou, což na první pohled bilo do očí. Snímky se vzápětí objevily ve všech médiích. Jistou zdrženlivost zaujal jen deník Super Express a RadioZet.

„Tradičně sešlapané boty, vytahaný svetr, obvykle velký oblek posetý vzadu na krku vlasovými lupy či kravata nakřivo jsou podle některých důvodem, proč se Kaczyňski nehodí na vůdce země, jakou je Polsko.

To je ale omyl. Ukazuje se, že jeho liberální přístup k elegantnímu oblékání obyčejným Polákům nejenže nevadí, ale vyvolává nemalé sympatie,“ napsal list.

Nedbalost, která přitahuje

„Tato nedbalost ho spíše přibližuje, než vzdaluje k běžným smrtelníkům. Čím víc se v médiích vysmívají jeho stylu a šatníku starého mládence, s o to větším pochopením se na něj lidé dívají,“ uvedlo varšavské rádio RadioZet.

Kaczyňski jako spasitel národa, či prokletí

Evropa

To, že je Kaczyňski trochu roztržitý, a to nejen v oblékání, potvrdil i v první větě vyslovené na kongresu.

„Raduji se z tohoto setkání. Byl jsem tu před týdnem, protože jsem si spletl datum, a s hrůzou jsem se díval na prázdný sál. To se už v mém věku občas stává,“ řekl Kaczyňski.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám