Hlavní obsah

Rozhovory o příměří na Ukrajině dohodu nepřinesly

Aktualizováno

Sobotní rozhovory v běloruském Minsku o nastolení příměří na východě Ukrajiny dohodu nepřinesly. Zástupce kyjevské vlády, někdejší prezident Leonid Kučma, separatisty obvinil, že odmítají o příměří diskutovat.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Bývalý ukrajinský prezident Leonid Kučma

Článek

Podle Kučmy, kterého citovala agentura Interfax, si dva přítomní zástupci povstalců kladli ultimáta a odmítli "diskutovat o opatřeních vedoucích k rychlému uzavření příměří a stažení těžkých zbraní".

Zástupce Kyjeva rovněž zkritizoval dva hlavní vůdce separatistů, kteří podepsali loni v září dohody v Minsku, že se na sobotní schůzku "kontaktní skupiny" nedostavili.

Putin hovořil s Merkelovou a Hollandem

O narůstajícím násilí na východě Ukrajiny spolu v sobotu telefonicky hovořili německá kancléřka Angela Merkelová, francouzský prezident François Hollande a ruský prezident Vladimir Putin. Oznámil to ve svém prohlášení Kreml.

Během konverzace prý zazněla naděje, že hlavním tématem probíhajících jednání v Minsku bude příměří.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé ukrajinského Doněcka v bunkrech, jsou bez vody a elektřinyVideo: Reuters

Během uplynulých 24 hodin padlo v bojích s proruskými separatisty nejméně 15 ukrajinských vojáků a další tři desítky utrpěly zranění, oznámil ukrajinský ministr obrany. Ukrajinská armáda připustila poměrně těžké ztráty a i problémy s udržením strategicky důležitého města Debalceve. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám