Hlavní obsah

Rodina šíleného střelce se obává msty, raději opustila Slovensko

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Rodina šíleného vraha Ľubomíra Harmana (48), který v pondělí v Bratislavě postřílel sedm lidí, v obavách o svůj život opustila Slovensko. Podle deníku Plus jeden den jeho rodiče, sestra Monika a bratr po dohodě s policií utekli k příbuzným do Maďarska. Rodina zavražděných jim údajně vyhrožovala likvidací.

Článek

„Smrt za smrt! Pomstíme se!“ vykřikovali pozůstalí krátce po děsivém vraždění. Policie podle deníku upozornila rodinu vraha na možné riziko. „Je mi jich líto, vždyť s tou hroznou záležitostí nemají nic společného. Rodiče tu bydlí celé roky, ale jejich syna jsem nikdy neviděla,“ uvedla jedna ze sousedek.

Rodina s Harmanem neudržovala žádný kontakt. „Nikdo k němu nechodil. Ani na svátky,“ uvedla jedna z obyvatelek paneláku ve čtvrti Devínska Nová Ves, kde vrah bydlel.

Vrah žil velmi skromně

Harman byl dva roky nezaměstnaný. Jeho měsíční příjem představoval 118 euro (asi 3000 Kč). Pobíral dávky v hmotné nouzi a příspěvek na bydlení. Pro peníze si každý měsíc chodil na Úřad sociálních věcí ve čtvrti Karlova Ves.

Do roku 2008 pracoval jako topič nedaleko svého bydliště. Jeho bývalí kolegové říkají, že v práci byl šikovný a byl velký pedant. Byl členem střeleckého kroužku a legálně vlastnil několik zbraní.

Postřelený Čech je ve vážném stavu

33letý občan České republiky, kterého vrah postřelil, je nadále ve velmi vážném stavu. „Je nadále udržovaný v umělém spánku,“ uvedla mluvčí Univerzitní nemocnice Rút Geržová.

Muž z Ostravska v Bratislavě pracoval a v Devínské Nové Vsi měl pronajatý byt. Stav ostatních osmi hospitalizovaných pacientů se zlepšuje. Dva z nich propustí začátkem příštího týdne do domácího léčení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám