Hlavní obsah

Protestující taxikáři zablokovali madridskou dopravní tepnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská metropole Madrid zažila v pondělí ráno dopravní kolaps. Stovky taxikářů blokovaly Paseo de la Castellana, jednu z hlavních madridských dopravních tepen. Akce je součástí protestu místních taxikářů proti službě Uber a Cabify, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Taxikáři na protest proti Uberu blokovali ulice v MadriduVideo: Reuters

 
Článek

Taxikáři organizují mohutné protesty proti alternativním dopravcům, které označují za nekalou konkurenci, už od loňského roku. Taxikáři tvrdí, že řidiči Uberu nedodržují předpisy a mají podsazené ceny.

Protesty taxikářů způsobují kolaps v největších španělských městech už několik dní. Hrozili i zablokováním hraničního přechodu La Junquera mezi Francií a Španělskem. K tomu nakonec nedošlo.

Uber čelí tlaku a protestům také v dalších místech Evropy. Provoz aplikace je zakázaný například v Bulharsku či Turecku, lidé si tyto služby neobjednají ani v Kodani.

V Praze Uber zatím jezdí, ale taxikáři loni na protest zablokovali ulice. Naopak aplikace je zakázaná v Brně.

Taxikáři blokovali okolí pražského letištěVideo: Novinky

Ústavní soud firmu označil za poskytovatele služeb, nikoliv zprostředkovatele. O budoucnosti aplikace bude rozhodovat ještě vrchní soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám