Hlavní obsah

Princ Philip po měsíci opustil nemocnici

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Princ Philip, 99letý manžel britské panovnice Alžběty II., opustil v úterý nemocnici krále Edwarda VII. Měsíc se tam léčil z infekce a podstoupil zákrok na srdci, napsaly agentury AP a Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prince Philipa pustili z nemocniceVideo: Reuters

 
Článek

Přesný důvod hospitalizace prince Philipa Buckinghamský palác nezveřejnil. Manžel Alžběty II. byl hospitalizován 16. února, kdy byl přijat v soukromé londýnské nemocnici krále Eduarda VII. kvůli nevolnosti a nespecifikované infekci.

Prince Philipa převezli do jiné nemocnice, pacienta skrývali za deštníky

Evropa

Na začátku března byl převezen do další londýnské nemocnice, a to sv. Bartoloměje, kde podstoupil blíže neupřesněný srdeční zákrok a následně se vrátil do nemocnice Eduarda VII. Jedná se o nejdelší pobyt prince Philipa v nemocnici, podotkla BBC.

Jeho odjezd z nemocnice zachytili fotoreportéři u vchodu zdravotnického zařízení. Areál opustil v černém BMW s policejní ochranou. Podle svědka agentury Reuters následně zamířil na hrad Windsor.

Britská královna Alžběta II.: Nejdéle vládnoucí žena v dějinách

Historie

Manželství vévody z Edinburghu a 94leté britské královny Alžběty II. trvá už 73 let. V lednu letošního roku královský pár dostal první dávku vakcíny proti koronaviru. V době lockdownu trávili většinu času v sídle Windsor pouze s minimem zaměstnanců sídla.

Královna si oddychla: Srdeční procedura prince Philipa dopadla úspěšně

Evropa

Princ Philip oslaví 10. června letošního roku 100. narozeniny. Už v roce 2017 se stáhl z veřejného života. Ačkoliv se těšil dobrému zdraví až do vysokého věku, měl problémy se srdcem již v minulosti. V roce 2011 byl transportován helikoptérou do nemocnice kvůli bolesti na hrudi a podstoupil operaci kvůli zablokované koronární tepně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám