Hlavní obsah

Princ Harry je oblíbenější než královna

Londýn

Britský princ Harry, vévoda ze Sussexu, se těší větší popularitě než jeho babička královna Alžběta II., informoval list The Daily Mail s odkazem na průzkum veřejného mínění společnosti YouGov. Pro 77 procent Britů, kteří se účastnili průzkumu, je Harry nejoblíbenějším členem královské rodiny. Popisují ho jako sympatického, vtipného a upřímného.

Foto: Jeremy Selwyn, ČTK/AP

Princ Harry, vévoda ze Sussexu

Článek

Druhé místo pomyslného žebříčku patří královně Alžbětě II., které vyjádřilo své sympatie 74 procent Britů. Bronzovou příčku obsadil se ziskem 73 procent princ William. S poněkud výraznějším odstupem - ziskem 64 procent - se na čtvrté místo dostala vévodkyně Kate. Páté místo patří princi Philipovi (56 procent) a na šesté místo se usadila Harryho manželka Meghan (55 procent).

Následník trůnu princ Charles, otec Harryho a Williama, který ve středu oslavil 70. let, obsadil sedmé místo. Své sympatie mu vyjádřilo 48 procent Britů. Jeho manželka Camilla se může těšit pouhé 29procentní oblíbenosti u obyvatel Spojeného království. Stále jí nemohou zapomenout, že byla Charlesovou dlouholetou milenkou, s níž dlouhé roky podváděl svou manželku a Brity obdivovanou princeznu Dianu, připomněl server německého listu Die Welt.

Průzkumu se zúčastnilo 3700 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám