Hlavní obsah

Při plavbě do Španělska se utopilo 17 migrantů, dalších 17 je nezvěstných

Madrid

Nejméně 17 migrantů zahynulo za posledních 24 hodin ve Středozemním moři při cestě do Španělska, informovaly list El País a agentura AP. Španělští záchranáři současně pátrají po dalších 17 nezvěstných běžencích, kteří se pokusili přeplout Středozemní moře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U Španělska se utopilo 17 migrantů, po dalších 17 pohřešovaných záchranáři pátrajíVideo: AP

 
Článek

V pondělí našla španělská garda těla čtyř mrtvých a zachránila 22 lidí včetně třinácti nezletilých. Jejich dřevěná loďka, na níž se muži plavili  ze severní Afriky, narazila západně od Gibraltarského průlivu na útes. Dalších 17 dalších lidí z člunu se pohřešuje, je ale možné, že doplavali na břeh. Vojenští policisté po nich pátrají na moři i na souši.

Ještě předtím španělští záchranáři vyzdvihli z moře 80 migrantů a 13 mrtvých ze dvou člunů v oblasti Alboránského moře na západě Středozemního moře. Zachránění byli převezeni do španělské enklávy Melilla, která hraničí s Marokem.

Foto: Javier Fergo, ČTK/AP

Španělští gardisté s pomocí helikoptéry pátrají po tělech utopených migrantů u vesnice of Canos de Meca na jihu Španělska.

Tento rok podle OSN zahynulo při pokusu dostat se přes Středozemní moře do Evropy 2160 osob, z nich 564 mířilo do Španělska. Počet migrantů mířících na Iberský poloostrov roste, letos se jich tam dostalo už 54 tisíc. Je to více než do Itálie a Řecka dohromady, protože v Gibraltarském průlivu dělí Afriku od Evropy pouhých 14 kilometrů. Kvůli silnému větru je tam však plavba nebezpečná.

Reklama

Výběr článků

Načítám