Hlavní obsah

Premiér Johnson musí do karantény, setkal se s nakaženým poslancem. Oba byli bez roušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Boris Johnson musí do karantény, protože se setkal s člověkem nakaženým koronavirem. Informoval o tom v neděli jeho úřad. Ministerský předseda podle mluvčího nemá příznaky covidu-19 a bude dál řídit vládu a plnit i další premiérské povinnosti, ale pouze na dálku.

Foto: Reuters

Britský premiér Boris Johnson

Článek

Podle stanice Sky News se Johnson ve čtvrtek sešel se skupinou poslanců. Jeden z nich, konzervativní zákonodárce Lee Anderson, poté kvůli příznakům absolvoval test na virus SARS-CoV-2, jeho výsledek byl pozitivní. Labouristická opozice zkritizovala premiéra za to, že ani on  sám, ani nakažený poslanec neměli při více než půlhodinovém jednání roušky, přestože je země uzavřena v lockdownu.

Doktoři mi zachránili život, vzkázal Johnson

Koronavirus

Johnson se koronavirem už nakazil během jarní vlny epidemie a kvůli závažnému průběhu covidu-19 skončil v dubnu v nemocnici. Tři dny dokonce strávil na jednotce intenzivní péče. Od té doby uplynulo přes sedm měsíců, což je doba, kdy už nemusí fungovat získaná imunita vůči koronaviru.

Reklama

Výběr článků

Načítám