Hlavní obsah

Premiant třídy v Maďarsku pobodal učitelku. Neunesl trojku z písemky

Právo, ivi
Györ

Sedmnáctiletý student střední školy v maďarském městě Győr ve čtvrtek opakovaně bodl nožem jednapadesátiletou učitelku. „Učitelku odvezla záchranka do nemocnice. Student byl zadržen pro podezření z pokusu o vraždu,“ uvedla agentura MTI. Premiant třídy nesnesl, že dostal z písemné práce trojku.

Foto: MTI

K útoku došlo na střední škole v maďarském Györu

Článek

Učitelka fyziky a matematiky utrpěla bodná zranění na hrudi, na zádech a na rukou. „Učitelka je ve stabilizovaném stavu, mimo ohrožení života,“ řekl agentuře ředitel místní nemocnice Attila Oláh. Vyučování ve škole bylo po této události ukončeno a studenti odešli domů.

Jeden ze studentů televizi ATV řekl, že útočník byl vynikající student a nesnesl, že z písemky dostal tentokrát trojku.

Sedmák dal pěstí učiteli, ten skončil v nemocnici

Krimi

Ředitelka školy Eszter Gedeová serveru index.hu řekla, že událost otřásla pedagogy i žáky školy. „Je nám to moc líto. V zájmu studentů a kolegů budeme spolupracovat s policií, aby se případ urychleně vyšetřil. Ve škole je k dispozici také psycholog,“ uvedla ředitelka.

K útoku nožem došlo ve městě Győr také loni v únoru. Zaměstnanec zaútočil na ředitele podniku, ale útočníkovi se do cesty postavil náměstek ředitele, kterého muž osmkrát bodl. Náměstek ředitele na druhý den podlehl svým zraněním. Pachatel poté vyskočil z okna a utrpěl těžká zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám