Hlavní obsah

Slovák u soudu přiznal, že na bratislavské ulici ukopal Filipínce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V pondělí začalo v Bratislavě soudní přelíčení s devětadvacetiletým Jurajem H. z Dunajské Stredy, který loni v květnu podle obžaloby ukopal k smrti šestatřicetiletého Filipínce Henryho Acordu.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na Filipínce v centru BratislavyVideo: Bezpečnostní kamera

 
Článek

Juraj H. před soudem svůj čin nepopřel, ale zpochybnil jeho právní kvalifikaci. Byl totiž obžalovaný ze zabití a hrozí mu sedm až dvanáct let vězení.

„Mrzí mě to. Myslel jsem si, že škodí děvčatům, s nimiž byl. Považoval jsem ho za pasáka. Nejsem žádný útočník, nikdo mě nezná jako rváče. Do smrti toho budu litovat. Chci být spravedlivě odsouzen,“ řekl u soudu Juraj H.

Obžalovaný tvrdil, že v době útoku byl opilý a bral léky proti depresi. Přiznal, že v ten den vypil 20 piv a 10 vodek. Na podrobnosti útoku si proto nepamatuje. [celá zpráva]

Okresní soud po prvotním výslechu obžalovaného odročil líčení na 19. března, kdy budou vypovídat svědci.

S obětí se fotil jako s trofejí

K brutálnímu útoku došlo 26. května 2018 v Obchodní ulici v Bratislavě. Na záběrech bezpečnostních kamer je vidět, že Filipínec Acorda se snažil bránit dvě ženy před dotěrným mužem. Drobný muž však neměl proti mohutnému Slovákovi šanci. Ten ho shodil na zem a kopl do hlavy. Když ležel bezvládně na zemi, položil si na něj nohu a fotografoval se ním, jako s trofejí.

Foto: TV Markíza

Hossu se vyfotografoval se svou obětí, jako kdyby to byla lovecká trofej

Acorda po několika dnech v kómatu zemřel. Letěli za ním členové rodiny, ale živého ho už nespatřili. Slovensko poskytlo rodině vládní speciál k převozu těla do vlasti.

Filipínec pracoval v Bratislavě v IT firmě několik let. Podle slovenského tisku, předtím, než přijal práci na Slovensku, se měl informovat, zda se jedná o bezpečnou zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám