Hlavní obsah

Polský premiér Morawiecki míří do karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polský premiér Mateusz Morawiecki oznámil odchod do karantény, protože se dostal do kontaktu s člověkem, u nějž testy v úterý ráno potvrdily koronavirus. Podle vládního mluvčího nemá premiér žádné příznaky onemocnění a bude nadále zastávat všechny své povinnosti šéfa vlády.

Foto: Aleš Honus, Právo

Polský premiér Matuesz Morawiecki (vlevo) na dole ve Stonavě.

Článek

Zatím není jasné, zda se Morawiecki bude moci zúčastnit summitu Evropské unie, který se bude konat ve čtvrtek a pátek v Bruselu. „Rozhodnou hygienici a lékaři po testech," řekl vládní mluvčí Piotr Müller agentuře Reuters.

Příznaky nemá, vládu řídí

Mluvčí upřesnil, že u Morawieckého nebyla dosud potvrzena nemoc covid-19, kterou koronavirus způsobuje, ani nemá žádné příznaky onemocnění.

Norsko se chystá sebrat peníze Polsku a Maďarsku

Evropa

Premiér plní své povinnosti v karanténě, která mu umožňuje přijímat rozhodnutí a být ve styku s představiteli dalších státních institucí. Premiér také bude prostřednictvím videokonference řídit zasedání vlády a vládního krizového štábu.

Přes 5 tisíc případů za den

Polsko v úterý oznámilo 5068 nových případů nákazy koronavirem, což je druhý nejvyšší přírůstek od začátku pandemie, poznamenal server Onet s tím, že jen o uplynulé sobotě bylo infikovaných víc, a to 5300. Od začátku pandemie se v zemi s přibližně 38 miliony obyvatel nakazilo 135 278 lidí, z nichž 3101 zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám