Hlavní obsah

Policista z protidrogové jednotky ukradl kokain za milióny eur

Člen protidrogového oddílu francouzské policie je podezřelý, že ukradl více než 50 kilogramů kokainu z pařížského policejního ředitelství. Zadržen byl v jihofrancouzském Perpignanu, kde trávil dovolenou, uvedla BBC.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Úřady kokain původně zabavily při razii proti podezřelému senegalskému gangu činnému na severu francouzské metropole, napsal list Le Parisien. Z policejního velitelství v srdci Paříže se droga ztratila minulý týden. Zdá se přitom, že kokain, který by na černém trhu stál zhruba tři milióny eur (83 miliónů Kč), zmizel ze zabezpečené místnosti.

Kamerový systém zaznamenal muže, který onu noc přišel na policejní centrálu se dvěma taškami a krátce poté ji opustil. Vyšetřovatelům to pomohlo určit totožnost podezřelého, sdělila policie.

Podle BBC nebylo v sobotu bezprostředně jasné, jestli se inkriminovaný kokain podařilo získat zpět.

Oddíl pro boj s omamnými látkami patří k nejprestižnějším skupinám v rámci policejního velitelství a celá věc pro něj znamená bezpříkladný skandál, napsal na webu list Le Monde. Případ prý sleduje i Generální inspekce státní policie (IGPN), nazývaná "policie policií".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám