Hlavní obsah

Policie v Německu zadržela dítě pod vlivem za volantem vraku s kradenými značkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní případ prošetřuje policie v Dolním Sasku. Svědci v pátek odpoledne nahlásili, že v Bad Essenu nedaleko Osnabrücku jezdí modrý opel, který řídí buď dítě, nebo teenager, píše server týdeníku Focus. Když se policistům podařilo řidiče a jeho spolujezdce zadržet, zjistili, že to, že neměli kvůli svému mládí řidičák, byl jen nejmenší prohřešek, píše Focus.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lidé v Bad Essenu nevěřili svým očím, když se ulicemi města prohánělo auto, které drželo pohromadě silou vůle, a za jeho volantem sedělo dítě. Někteří auto chvíli sledovali, a když najednou prudce zastavilo a vyběhly z něj dvě děti, několika lidem se je podařilo chytit, dovést je zpět k vozu a zavolat policii.

Policisté později zjistili, že šofér nejenže nemá řidičák, ale je mu pouhých 13 let a jeho spolujezdci je 17 let. A to byly nejmenší prohřešky obou milovníků aut.

Auto za pětistovku

Mladší chlapec policistům řekl, že vůz koupil za 20 eur (535 korun) a se svým kamarádem ho chtěl vyzkoušet a projet se v něm.

Cena vozu byla zjevně odpovídající. Vůz je totiž v dezolátním stavu. Policisté navíc našli v autě ukradené poznávací značky, a navíc 13letý chlapec byl pod vlivem omamných látek. Vzhledem ke svému věku ale není trestně odpovědný. Původ vozu i to, odkud pocházejí ukradené poznávací značky, se prošetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám