Hlavní obsah

Policie: Češku v Británii chtěl znásilnit psychopat

Právo, znk
Londýn

Britská policie minulý týden obvinila pacienta psychiatrického ústavu Broadmoor z pokusu o vraždu a znásilnění české studentky, ke kterému došlo před více než 11 lety. Muž čelí rovněž obvinění z vraždy dvou žen, napsal deník The Daily Telegraph.

Foto: , Novinky

Článek

Podle vyšetřovatelů z hrabství Sussex na jihovýchodě Anglie se Graham Fisher (36) v lednu 1998 pokusil znásilnit a zabít tehdy devatenáctiletou Češku na toaletě ve vlaku jedoucím z města Hastings do Londýna. Dívka byla v Británii, kam přijela studovat angličtinu, jen tři měsíce, po incidentu se vrátila do vlasti. Průvodčí ji nalezl potřísněnou krví a s vážnými zraněními na hlavě.

Fischer také ve stejném měsíci podle policie v Hastingsu zaškrtil Clare Letchfordovou (40) a Beryl O'Connorovou (75) v jejich bytech. Pachatel se poté obě ženy pokusil spálit, jedna z nich byla v té době ještě naživu.

Policie v souvislosti s případem vyslechla celkem čtyři podezřelé. "Můžeme potvrdit, že 36letý pacient z Broadmooru byl obviněn ze dvou vražd a z pokusu o vraždu a znásilnění,“ prohlásil mluvčí sussexské policie. Fisher byl podle deníku internován do Broadmooru před více než čtyřmi lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám