Hlavní obsah

Poblíž chorvatského letoviska, kde jsou i Češi, hořel les

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V horách nad chorvatským letoviskem Podgora na Makarské riviéře vypukl rozsáhlý požár. S ohněm bojovalo kolem 250 hasičů, kterým se nakonec plameny podařilo zvládnout. Informoval o tom v neděli server Večernji list (VL). Místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež uvedl, že v oblasti je s českými cestovními kancelářemi několik desítek turistů.

Foto: pro Novinky.cz Ondřej Vymětalík

Požár v chorvatské Podgoře

Článek

Podle informací VL spálil oheň borový les i nižší podrost na výměře zhruba 250 hektarů v přírodním parku Biokovo. Hasičům se ale už podařilo zastavit šíření požáru ve směru k obcím Podgora a Tučepi.

Místním ani turistům nebezpečí nehrozí, hosté jednoho z evakuovaných hotelů se už mohli vrátit zpět.

Požár vypukl kolem druhé hodiny ranní. Kromě dvou stovek hasičů se na hasebních pracích podílela také tři letadla. Kvůli silnému větru se ale po čase musela vrátit na základnu. Uzavřená pro dopravu zůstává silnice 512 mezi Makarskou a Vrgoracem.

Foto: pro Novinky.cz Ondřej Vymětalík

Požár v chorvatské Podgoře

Pobřežní dálnice D8 je podle médií průjezdná.

Hoří i v Portugalsku

České cestovní kanceláře sledují i to, kam bude směřovat kouř z lesních v požárů v Portugalsku a zda nepůjde směrem k turistickým letoviskům.

Tamní požáry, které vypukly včera už si vyžádaly několik desítek životů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám