Hlavní obsah

Po dvou dnech zachránili řidiče z trajektu, který hořel u Korfu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva dny po požáru trajektu společnosti Grimaldi Lines plujícího do Brindisi se řeckým záchranářům podařilo objevit a zachránit jednoho z nezvěstných, uvedla řecká stanice ERT. Zachráněný 21letý běloruský řidič kamionu slezl z trajektu na remorkér po žebříku.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Dohašování trajektu Euroferry Olympia pokračovalo ještě v neděli.

Článek

„Řekněte mi, že jsem naživu,“ zněla první slova zachráněného řidiče.

Řečtí záchranáři v neděli vstoupili na loď, kde pátrali po 12 nezvěstných lidech. Bělorus jim sdělil, že slyšel na trajektu další hlasy. Celý trajekt ovšem nešlo hned prohledat, protože jeho části byly ještě příliš horké. Loď hořela ještě v sobotu.

Na trajektu Euroferry Olympia plujícím pod italskou vlajkou z řecké Igumenice do italského přístavu Brindisi vypukl v pátek brzy ráno silný požár.

Šířit se začal z podpalubí, kde bylo 153 kamionů a 32 aut. Problémem bylo, že kamiony stály těsně vedle sebe a nebyla tam úniková cesta, uvedl jeden ze zachráněných řidičů.

Italský trajekt u Řecka stále hoří, pátrá se po dvanácti lidech

Evropa

Z hořící lodi se podařilo evakuovat na 280 lidí na ostrov Korfu.

Nezvěstní jsou řidiči, kteří spali v kabinách svých kamionů. Syn jednoho z nezvěstných řeckých řidičů Ilias Gerontidakis řekl serveru Proto Thema, že trajekt byl „hrozný ve všech ohledech“.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Hašení trajektu Euroferry Olympia

„Byl špinavý, byly tam štěnice, neměl bezpečnostní zařízení,“ dodal Gerontidakis. Chyběly tam i kajuty pro řidiče. Bylo jich tam jen 50, takže řidiči museli spát pro třech nebo čtyřech. Mnozí se tomu vyhýbali. „Můj otec spal v kamionu,“ dodal Řek.

Reklama

Výběr článků

Načítám