Hlavní obsah

Pětice Čechů, kteří byli v karanténě na Tenerife, se vrací domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Cruz de Tenerife

Pětice Čechů, kteří kvůli obavě z šíření koronaviru uvízli v hotelu na Tenerife, je na cestě domů. V pátek o tom informovala ředitelka CK Canaria Travel. Šestý český občan musí na Kanárských ostrovech prozatím zůstat, protože mohl přijít do kontaktu s nakaženým.

Foto: Borja Suarez, Reuters

Hoteloví hosté mávají z okna hotelu H10 Costa Adeje Palace na Tenerife.

Článek

Hotelovou izolaci již mohli opustit turisté, kteří do hotelu přijeli v pondělí a nebyli tak v kontaktu s Italem, u něhož se potvrdila nákaza novým koronavirem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Život v hotelu v karanténě na TenerifeVideo: Reuters

Později se nemoc potvrdila ještě u dalších tří lidí. Podle deníku La Vanguardia budou muset turisté po opuštění hotelu dodržovat zvláštní režim, mimo jiné si měřit dvakrát denně teplotu.

Zda bude muset pětice Čechů do karantény ještě v po příletu domů, není jasné.

Na riziko nákazy Čechy upozorní SMS

Koronavirus

Epidemie nového koronaviru, která se do světa od přelomu roku šíří z čínského města Wu-chan, nabyla globálních rozměrů. Celkem už se ve světě nakazilo přes 84 tisíc lidí. Téměř 3 tisíce lidí nemoci Covid-19 podlehlo a skoro 37 tisíc pacientů se již naopak zotavilo. Nejvíc infikovaných je v pevninské Číně, v Evropě je nejhorší situace v Itálii. V Česku zatím výskyt viru SARS-CoV-2 prokázán nebyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám