Hlavní obsah

Pád malého letadla si ve Švýcarsku vyžádal čtyři mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Čtyři lidé zahynuli v sobotu kolem desáté dopoledne, když se ve švýcarském kantonu Nidwalden zřítilo do lesa malé letadlo Socata TB.10 s imatrikulací HB-EZW. Po nárazu se vrak vzňal a začal od něj hořet les. Zemřeli v něm čtyři členové jedné rodiny,

Foto: Profimedia.cz

Socata TB-10

Článek

Záchranáři se mohli k místu neštěstí vydat až poté, co lesní požár uhasil vrtulník. Vzhledem k tomu, že ze stroje zůstaly jen zuhelnatělé trosky, bude identifikace obětí obtížná, uvedl policejní mluvčí Lorenz Muhmentaler.

Z místa dopadu stoupal dým.

Letadlo odstartovalo v sobotu v 9:45 z letiště v Kägiswilu, řekl řídící letového provozu Jost Vogler serveru 20 Minuten. Patřilo aeroklubu zaměstnanců výrobce letadel Pilatus.

„Jsem šokován,“ řekl Vogler, který ráno mluvil s pilotem: „Těšil se na let a měl dobrou náladu. Počasí bylo krásné a měl to být let jako každý jiný.”

Letadlo letělo do Francie.

Požár musel uhasit vrtulník

Svědek bulvárnímu listu Blick řekl: „Slyšel jsem motor. Pak jsem slyšel ránu a bylo ticho.“

Kvůli havárii byl na 15. září přeložený letecký den OldtimAIR Flugaparede, zaměřený na veterány. „Letci jsou jako velká rodina. Piloti byli těžce zasaženi špatnou zprávou,“ sdělil pořadatel Jürg Balsiger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám