Hlavní obsah

Opilý myslivec ve slovenském baru zabil muže a pak sebe, servírku postřelil

Hurbanov

Tragicky skončil incident v herně v Hurbanovu na jihu Slovenska v okrese Komárno, který se odehrál v noci na pátek. Opilý myslivec tam legálně drženou zbraní nejdříve postřelil servírku, poté zastřelil jejího přítele a nakonec obrátil zbraň proti sobě, informovala v pátek slovenská policie.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Personál herny krátce před půlnocí vykázal 61letého podnapilého muže, jenž poté odešel domů, kde vzal dvě ze svých šesti legálně držených zbraní. S nimi nasedl pod vlivem alkoholu do auta, ale cestou havaroval. Pěšky pokračoval zpět do herny asi dva kilometry. U sebe měl jednu krátkou a jednu dlouhou střelnou zbraň.

Nejdříve postřelil 24letou servírku, potom obrátil zbraň na jejího 29letého přítele, který se jí zastal. Toho myslivec dlouhou zbraní zasáhl do nohy a poté krátkou zbraní do hlavy. Mladý muž zraněním na místě podlehl. Následně pachatel namířil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu.

Postřelená žena byla s těžkým zraněním v oblasti hrudníku převezena do nemocnice. Je ve stabilizovaném stavu.

Slovensko v minulosti zpřísňovalo podmínky pro držení zbraní. Například v roce 2011 parlament v reakci na masakr, při kterém střelec upraveným samopalem usmrtil v Bratislavě sedm lidí, další zranil a pak zbraň obrátil proti sobě, zavedl změnou zákona například povinné psychologické posudky pro žadatele o zbrojní průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám