Hlavní obsah

O víkendu se na Slovensku zranilo pět českých turistů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenští horští záchranáři museli o víkendu vyrazit na pomoc hned pěti zraněným českým turistům. Tentokrát sice nešlo o vážnější zranění, jak ale uvedla Horská záchranná služba (HZS) na svém webu, na začátku letní turistické sezóny jsou tyto případy varováním.

Foto: HZS

Slovenští záchranáři v akci

Článek

V neděli odpoledne si na turistickém chodníku mezi Sliezskym domem a Hrebienkem způsobila zranění ruky 57letá česká turistka. Po ošetření na místě ji horští záchranáři transportovali na Hrebienok a odtud byla terénním automobilem odvezena do Starého Smokovce, kde byla předána posádce sanitky.

Horští záchranáři zasahovali v neděli také pod sedlem Medzihorie v Malé Fatře. Na turistické stezce uklouzl 45letý český turista. Způsobil si zranění nohy. Záchranáři ho ošetřili na místě a transportovali do obce Štefanová, kde byl předán posádce sanitního vozu.

Zraněný český turista

Ve stejný den zkolabovala v Belianské jeskyni 27letá česká turistka. Musela být ošetřena horskými záchranáři a poté přivolanými zdravotníky.

Černá série úrazů českých turistů začala už v sobotu, kdy si 24letá česká turistka zranila nohu u Roháčského vodopádu. Záchranná akce trvala až do nočních hodin.

V sobotu si na hřebenové túře v Nízkých Tatrách zranila nohu také 28letá česká turistka. Byla horskými záchranáři dopravena do nemocnice v Liptovském Mikuláši.

Reklama

Výběr článků

Načítám