Hlavní obsah

Nizozemská policie zatkla muže podezřelého z útoku v Haagu

– Haag • Aktualizováno

Nizozemská policie zadržela 35letého muže, kterého podezírá, že nožem útočil v pátek večer na obchodní třídě Grote Marktstraat v centru Haagu, napsal list Algemeen Dagblad. Muž pobodal tři teenagery.

Foto: Phil Nijhuis, ČTK/AP

Policie uzavřela okolí nákupního střediska Hudson's Bay na obchodním bulváru Grote Marktstraat v Haagu, kde byli pobodáni tři lidé.

Článek

Zadržený byl převezen na policejní stanici, kde bude vyslýchán. List tvrdí, že muž nemá nikde trvalou adresu.

Policisté ho zadrželi v sobotu odpoledne v centru Haagu. Jak ho našli, není zatím jasné. Policejní mluvčí Marije Kuiperová pouze sdělila, že byly nasazeny všechny síly, aby byl útočník dopaden.

Vyšetřovatelé zatím sledují několik hypotéz ohledně útočníkovy identity a motivu. Policisté už vyslechli i tři zraněné, kteří se podle mluvčí vzájemně neznali.

Útok nožem v nákupním středisku v Haagu, zraněni byli tři nezletilí

Evropa

Všichni tři zranění, tedy třináctiletý chlapec a dvě patnáctileté dívky byli večer po ošetření v nemocnici propuštěni do domácí péče. Pobodaný chlapec pochází z Haagu, jedna dívka z Alphen aan den Rijn a druhá z Leiderdorpu.

Útok na haagském bulváru Grote Marktstraat se odehrál v pátek večer v době, kdy se tam pohybovalo velké množství lidí kvůli ohlášeným slevám v rámci takzvaného černého pátku. Stal se jen několik hodin poté, co muž na londýnském mostě London Bridge nožem zavraždil dva lidi.

Reklama

Výběr článků

Načítám