Hlavní obsah

Německý křesťanský politik končí kvůli lásce k šestnáctileté

Berlín

Láska k 16leté dívce připravila o kariérní růst 40letého německého politika Christiana von Boettichera, který měl vést křesťanské demokraty kancléřky Angely Merkelové v Šlesvicku-Holštýnsku příští rok do voleb. Politik se svého postu volebního lídra vzdal v neděli v noci po dvouapůlhodinovém jednání stranických špiček.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Christian von Boetticher

Článek

„Je to pravda. Na jaře 2010 jsem se zamiloval do mladé ženy a byl jsem s ní několik měsíců. Byla to prostě láska,“ oznámil v slzách novinářům von Boetticher a přiznal, že dívce bylo teprve 16 roků.

Von Boetticher se omluvil „všem, které zklamal“ a doplnil, že i když byl jeho milostný románek neobvyklý, jeho okolí ho tolerovalo. On sám si nemyslí, že osobně zklamal, ale udělal politickou chybu, když nepochopil, jak to ohrozí jeho budoucí kandidaturu. Odchází, protože nechce víc svojí straně škodit, ale hlavně proto, aby v soukromí „ochránil lidi, které miluje“.

Podle německých médií se Boetticher s dívkou ze Severního Porýní-Westfálska seznámil přes Facebook. Sešli se poprvé loni v březnu. Když se stal lídrem pro volby plánované na květen 2012, von Boetticher vztah ukončil.

Politik nebyl nevěrný, protože s nikým jiným v inkriminovanou dobu milostný vztah neudržoval. Nečinil ani nic nezákonného.

Očekává se, že von Boetticher bude dál vést svoji stranu v zemském parlamentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám