Hlavní obsah

Německá poslankyně při návratu z Kuby zemřela v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslankyně německé vládní strany CDU Karin Strenzová zemřela náhle v letadle během návratu z dovolené na Kubě, napsal server týdeníku Focus. Třiapadesátiletá politička náhle v letadle zkolabovala a stroj musel nouzově přistát v irském Shannonu. Ženu převezli okamžitě do nemocnice, kde už ale lékaři konstatovali smrt. Příčinou úmrtí byly zřejmě problémy se srdcem, píše Focus.

Foto: Profimedia.cz

Poslankyně CDU Karin Strenzová (vpravo) s kancléřkou Angelou Merkelovou.

Článek

Strenzová byla zvolena do Bundestagu za spolkovou zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko. Mluvčí Eckhardt Rehberg potvrdil, že politička byla na „soukromém výletě“ se svým manželem.

„Předpokládám, že se jednalo o soukromý výlet. Rozhodně se nejednalo o služební cestu,“ řekl Rehberg. Nebyla ale schopen sdělit, jak dlouho byla Strenzová s manželem na tomto ostrově.

Informace z Irska hovoří o tom, že poslankyni postihl infarkt. Přesnou příčinu smrti musí potvrdit nařízená pitva.

Strenzová přišla vloni v lednu o poslaneckou imunitu. Byla vyšetřována v úplatkářské aféře. Byla podezřelá, že přijala úplatek od Ázerbájdžánu za to, že bude v Německu lobbovat za tuto postsovětskou republiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám