Hlavní obsah

Německá policie propustila zdravotní sestru. Kojence se zabít nepokusila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie propustila z vazby zdravotní sestru, kterou podezřívala, že vstříkla morfium pěti předčasně narozeným dětem. Podezření se nepotvrdilo, v nalezené stříkačce žádná omamná látka nebyla, informovali v pondělí policisté v tiskové zprávě. Zadržená, která pracuje ve fakultní nemocnici v jihoněmeckém Ulmu, od počátku obvinění z pokusu o zabití a těžkého ublížení na zdraví odmítala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zdravotní sestra z kliniky v německém Ulmu se pokusila zabít pět předčasně narozených dětíVideo: Reuters

 
Článek

Vyšetřování začalo na základě trestního oznámení, které podala samotná nemocnice. Podle jejích informací v ranních hodinách 20. prosince pět předčasně narozených dětí téměř současně trpělo dýchacími problémy, které je ohrožovaly na životě. Žádné nezemřelo a netrpí ani žádnými následky.

Ve skříňce zdravotní sestry následně policie našla injekční stříkačku, ve které bylo mateřské mléko. Podle prvotních testů obsahovala ale také morfium. Kvůli podezření, že směs vstříkla do těla pěti předčasně narozených dětí, skončila žena minulou středu ve vyšetřovací vazbě. „Další analýzy obsahu injekční stříkačky ale toto podezření nepotvrdily,” uvedla v pondělí ulmská policie.

Zdravotní sestra v Ulmu se pokusila zabít pět předčasně narozených dětí

Evropa

Zdravotní sestra byla už v neděli z vazby propuštěna. „Vedoucí ulmského státního zastupitelství Christof Lehr vyjádřil politování,” stojí v tiskové zprávě.

Reklama

Výběr článků

Načítám