Hlavní obsah

Německá policie evakuovala část letiště ve Frankfurtu nad Mohanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem
Aktualizováno

Letiště v německém Frankfurtu nad Mohanem bylo v úterý kolem poledne vyklizené a provoz na něm byl dočasně přerušen. V části A terminálu 1 probíhala velká policejní akce, napsala agentura DPA. Do střežené zóny pronikla čtyřčlenná francouzská rodina, aniž by byla zkontrolována. Problém se podařilo vyřešit a provoz se ve tři hodiny obnovil. Situace se vrací k normálu, uvedla letecká společnost Lufthansa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie evakuovala frankfurtské letiště Video: AP

 
Článek

„V části A terminálu 1 letiště Frankfurt nad Mohanem je momentálně policejní operace,“ sdělila policie kolem poledne prostřednictvím Twitteru. S tím souvisí zastavení provozu. Časy nástupu do letadel byly zastaveny k 11:30. Vyklizeny byly druhé a třetí patro.

Foto: Novinky

„Víme, že do prostoru za bezpečnostními kontrolami neoprávněně pronikla minimálně jedna osoba, která následně zmizela z dohledu,” řekl agentuře DPA Reza Ahmari, mluvčí policie frankfurtského letiště. Bezpečnostní kontroly proto nebyly dokončeny a stoply se podle jeho slov nástupy do letadel.

V červenci podobnou policejní operaci zažilo letiště v Mnichově. Do bezpečnostní zóny tam pronikla žena, aniž by prošla kontrolou. Terminál 2 musel být zčásti vyklizen a zrušeno bylo 200 letů a dalších 60 letů mělo velká zpoždění. Uzavření letiště trvalo zhruba dvě hodiny.

Podobnou situaci zažilo i letiště ve Frankfurtu před dvěma lety. Tehdy se také žena se svým příručním zavazadlem dostala do bezpečnostní zóny, aniž by prošla kontrolou. Evakuováno bylo tehdy 5000 cestujících, kteří museli opět projít kontrolou.

Reklama

Výběr článků

Načítám