Hlavní obsah

Němcům zmizelo neznámo kam 17 lidí podezřelých z terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorf

Německá spolková země Severní Porýní-Vestfálsko hledá na základě zatykače 17 lidí podezřelých z terorismu. Uvedl to server týdeníku Focus s odvoláním na informace zemského ministerstva spravedlnosti. Nástupu do vězení se v této spolkové zemi vyhýbá dalších 4512 odsouzených.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Uvedených 17 lidí bylo obviněno ve 14 různých případech kvůli členství v teroristické skupině v Německu nebo v zahraničí. Podrobnosti o podezřelých nejsou známy.

Zpráva také uvádí, že ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko nenastoupilo do vězení 4512 pravomocně odsouzených. Všem, kteří se nástupu do vězení vyhýbají, hrozí zpřísnění už uložených trestů, a to minimálně o jeden rok, píše server.

V německých věznicích je nyní 153 islamistů, kteří mohou představovat nebezpečí, uvedl Spolkový kriminální úřad (BKA) letos na začátku dubna. Potvrdil, že je v zemi v současnosti zhruba 760 islamistů, které úřady považují za nebezpečné. Před pěti lety jich bylo asi 140, uvádějí statistiky BKA.

Reklama

Výběr článků

Načítám