Hlavní obsah

Němci půlku z vyhoštěných migrantů ani nenajdou

– Berlín

V prvních třech měsících letošního roku musela být v Německu přerušena každá druhá deportace migrantů. Snahy policie nejčastěji ztroskotají na tom, že vyhoštěného člověka ani nenajdou. Ve středu to napsal server týdeníku Focus s odkazem na informace spolkové policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ze zpráv spolkové policie vyplývá, že za první čtvrtletí letošního roku bylo úspěšně deportováno 5548 odmítnutých žadatelů o azyl. Ve stejném období však musely úřady přerušit 4752 vyhoštění, protože dotyčné „osoby nebyly k nalezení“, uvedla policie.

Statistiky dále uvádějí, že v 75 případech odmítli piloti nebo jejich letecké společnosti, aby vyhoštěné osoby nastoupily na palubu letadla. V roce 2017 bylo z tohoto důvodu přerušeno 314 deportací, o rok dříve to bylo jen 139 případů.

„Pokud je na palubě někdo, kdo se chová agresivně a násilnicky, kapitán může rozhodnout, že dotyčný bude z přepravy vyloučen,“ zdůvodnil chování pilotů Jörg Handwerg, člen německé unie pilotů.

Tento přístup se u spolkové policie nesetkává s příliš velkým pochopením, podotýká server týdeníku Focus. Policie tvrdí, že jsou deportace přerušeny, ačkoli dotyčná osoba „nepředstavuje žádné nebezpečí pro bezpečnost a pořádek na palubě letadla".

Reklama

Výběr článků

Načítám