Hlavní obsah

Naštvaný italský politik propíchal invalidovi pneumatiky na autě

Strana bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho vyloučila ze svých řad svého regionálního zástupce a šéfa odboru bydlení ve městě Lecco na severu země. Antonio Piazza se přes svůj nesouhlas musel s veřejnými funkcemi rozloučit poté, co v návalu vzteku na ulici propíchal pneumatiky na autě tělesně hendikepovaného muže.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Byla to technická chyba zapříčiněná momentálním návalem vzteku,“ hájil se poněkud šroubovaně Piazza. Marně.

Incident se ve městě u jezera Como stal v srpnu poté, co Piazza se svým vozem značky Jaguar zaparkoval na místě vyhrazeném pro invalidy. Když pak na místo přijel Giuseppe Scuderi, ochrnutý z 85 procent, a Piazzu požádal, aby své auto zaparkoval jinam, strhla se hádka. Scuderi zavolal policii a místní politik musel po zaplacení pokuty 80 eur (zhruba 2000 korun) odjet.

Za půl hodiny byl však zpět, vytáhl nůž, který u sebe údajně nosí pořád, a propíchal pneumatiky na Scuderiho renaultu. Nezaobíral se skutečností, že ho z kanceláří pozorují lidé a jeho čin zaznamenávají i pouliční kamery.

Piazzu sice čekalo veřejné zostuzení, jedny noviny ho podle serveru Daily Telegraph nazvaly „šampiónem nepřekonatelné arogance“, ale neomluvil se. „Jsou lidé, kteří dělají mnohem horší věci,“ prohlásil a dodal, že parkovací místo pro invalidy používá tři roky. Škodu byl ochoten uhradit, ale podle něj nemělo jeho chování spojitost s kariérou politika a neměl by o ni být připraven.

Reklama

Výběr článků

Načítám