Hlavní obsah

Na Slovensku zemřeli během voleb dva lidé, volby se prodlouží o hodinu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke dvěma úmrtím došlo během parlamentních voleb na Slovensku. Krátce před otevřením volební místnosti ve městě Veľký Krtíš na jihu Banskobystrického kraje zemřela starší členka volební komise. Přímo ve volební místnosti v Banské Bystrici pak zemřel 78letý důchodce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Volby ve slovenské obci Kúty

Článek

„Stalo se to ještě v průběhu přípravy místnosti na volby. Členka komise, starší paní, šla na toaletu, kde odpadla. Přivolaný lékař už pouze konstatoval smrt,“ řekl předseda okresního úřadu ve Velkém Krtíši Marián Siekela. Případ prošetřuje policie.

Ve zmíněném volebním obvodě se volby protáhnou do 23.00.

Slováci volí změnu

Evropa

Podle televize Joj ve volební místnosti v Banské Bystrici zemřel 78letý důchodce. Volby byly v tomto okrsku na půl hodiny přerušené a volební místnost bude z tohoto důvodu otevřena do 22.30.

Na Slovensku v sobotu probíhají parlamentní volby. Volební místnosti se otevřely v 7:00 a otevřené zůstanou do 22:00. Voleb se může zúčastnit 4,4 milionu oprávněných voličů. První výsledky se očekávají po půlnoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám