Hlavní obsah

Na Slovensku mají nový rekord ve stáčení kilometrů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Úřady na Slovensku odhalily nový rekord ve stáčení kilometrů. Na tahači bylo stočeno přesně 931 595 kilometrů. Dosavadní rekord přitom měl hodnotu 541 630 kilometrů.

Foto: Technická služba kontroly originality

Počítadlo kilometrů ukazovalo značně nepravdivý údaj.

Článek

Jak informovala agentura TASR, tahač MAN, který byl vyroben v roce 2007, měl do roku 2019 naježděno 1 188 546 kilometrů, ale loni tato hodnota na počítadle zázračně klesla na 256 951 kilometrů.

Dosavadní slovenský rekord držel automobil značky Ford Transit, který měl stočeno 541 630 kilometrů. Zmíněný tahač tento údaj hravě překonal.

Údaje o naježděných kilometrech jsou přes tři roky zaznamenávány do celostátního registru provozních záznamů vozidel, který zřídilo slovenské ministerstvo dopravy.

Řidič mercedesu nepřežil náraz do odbočujícího traktoru

Krimi

Za uvedené období se v rekordech stočených kilometrů objevila především vozidla střední třídy značek Škoda, Volkswagen, Ford, Renault a Fiat.

Soukromé i státní subjekty, které působí v automobilové oblasti, musí od 20. května 2018 povinně zaznamenávat údaje do zmíněného registru.

„Od spuštění zaznamenávání údajů do registru bylo odhaleno 25 276 automobilů se stočenými kilometry,“ uvedl Miroslav Strelec z technické služby kontroly originality.

V současnosti posílá údaje do registru přes 2400 servisů, bazarů, pojišťoven, leasingových společnosti a dalších subjektů.

Foto: Technická služba kontroly originality

Slovenský rekordman ve stáčení kilometrů

Reklama

Výběr článků

Načítám