Hlavní obsah

Na německé dálnici zahynuli dva Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Dva Češi v pondělí ráno zahynuli na dálnici A3 mezi Norimberkem a Würzburgem. Narazili do slovenského nákladního auta, které podle zpráv německých médií nehodu zřejmě zavinilo, když jeho řidič špatně odhadl situaci v provozu. Českému ministerstvu zahraničních věcí informaci potvrdil český konzulát v Mnichově.

Článek

Třiapadesátiletý slovenský řidič kamiónu kolem pěti ráno u městečka Höchstadt an der Aisch u exitu Höchstadt-Nord zastavil v odstavném pruhu, aby odstranil poruchu přístroje na odečítání mýtného. Po dvou minutách opět vyjel. Když přejížděl z pravého do levého pruhu, narazila do něj dodávka, ve které jeli dva lidé. Jak 45letý řidič, tak jeho 56letý spolujezdec zahynuli. Mrtvé museli z trosek vyprostit hasiči.

Slovenský řidič při vyšetřování údajně připustil, že podcenil rychlost českého auta.

Škoda na vozidlech činí 50 000 eur, uvedl web neumarktonline.de, který o nehodě informoval.

Kvůli havárii byla dálnice A3 ve směru na Würzburg asi čtyři hodiny zablokovaná, v 7:45 se povedlo zprovoznit jeden jízdní pruh, v 9:15 byl provoz plně obnoven.

Reklama

Výběr článků

Načítám