Hlavní obsah

Muž v Rakousku zabil dvě ženy, v Itálii se před dopadením zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě ženy zavraždil na jihu Rakouska 63letý muž, který následně uprchl do severní Itálie. Když jej v Tarvisiu zpozorovala policejní hlídka, spáchal sebevraždu, informovala agentura DPA. Podle rakouských médií jsou oběťmi mužova manželka a bývalá partnerka.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle rakouské policie muž zřejmě nejdřív zavraždil svou o rok mladší manželku. Použil k tomu nejspíš sekyru. Podle dosavadních výsledků vyšetřování muž krátce poté zastřelil přímo na ulici nedaleko Villachu další, 56letou ženu. Vztah, který ho k ní pojil, podle policie zatím není jasný. Rakouská média napsala, že bývala jeho partnerkou.

Podezřelý pak přejel do Itálie. V příhraničním Tarvisiu jej zpozorovala policejní hlídka. Muž na strážníky začal střílet a poté zabil sám sebe, informovala místní stanice RAI. Podle ní policisté palbu neopětovali.

Bavorská policie zadržela ženu podezřelou z trávení nápojů v supermarketech

Evropa

Italské úřady nařídily pitvu, která má potvrdit identitu mrtvého. Podle šéfa korutanské kriminální policie Gottlieba Türka motiv mužova činu zatím není jasný. Už nyní je ale podle něj jasné, že střelnou zbraň nedržel muž legálně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám