Hlavní obsah

Mobil muže ze ztraceného letadla zvoní, říká jeho manželka

Novinky, Vladimir Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britka Patricia Coakleyová věří, že její manžel Arthur na palubě ztraceného Airbusu A330 společnosti Air France stále žije. Osmapadesátiletá Coakleyová v noci na úterý volala na manželův mobilní telefon a ten podle jejích slov zvonil. Informoval o tom deník The Sun.

Foto: Reprofoto The Sun, Novinky

Britští manželé na snímcích zveřejněných na serveru The Sun

Článek

"Má jediná víra je v tom, že jsem volala na jeho mobil o on zvonil," řekla Coakleyová z North Yorksu britskému deníku. "Podle mé teorie nemůže být na dně oceánu, protože zvoní, a v to já doufám."

Nemohu snést, že již nepřijde domů. Plánovali jsme si tak krásnou budoucnost a já žádnou budoucnost bez něj nebudu mít.
Patricia Coakleyová, manželka jednoho z pasažérů

"Nemohu snést, že již nepřijde domů. Plánovali jsme si tak krásnou budoucnost a já žádnou budoucnost bez něj nebudu mít," dodala Britka.

Letoun s 228 lidmi na palubě se ztratil v pondělí při letu z brazilského Rio de Janeira do Paříže. [celá zpráva]

Brazilská armáda v úterý odpoledne našla část trosek letadla asi 650 kilometrů severovýchodně od brazilského ostrova Fernando de Noronha v Atlantském oceánu, tedy asi tisíc kilometrů od pevniny. [celá zpráva]

Neurčitou stopou do nalezení možných trosek letadla bylo tvrzení pilota letounu brazilské společnosti TAM. V noci na pondělí si při cestě z Paříže do Ria de Janeiro na hladině Atlantiku všiml oranžově zbarvených bodů. Mohly to být kusy hořícího letadla. [celá zpráva]

Do pátrání se zapojily lodě a letadla Francie, Španělska, Senegalu, Brazílie. Spojené státy nabídly letadla se satelitními vyhledávači.

Mezi cestujícími bylo několik vysoce postavených představitelů firmy Michelin především pro Jižní Ameriku, prezident metalurgické společnosti ThyssenKrupp CSA Erich Heine, několik brazilských veřejných činitelů, zástupci nevládních organizací a také 26letý princ Pedro Luis de Orleans e Bragança, potomek posledního brazilského císaře Pedra II.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám