Hlavní obsah

Mnohakilometrové zácpy potrápily řidiče v celé Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend byl zkouškou trpělivosti pro řadu řidičů z evropských zemí, kteří vyrazili na dovolenou. V dopravních zácpách mohli uvíznout v Německu, v Rakousku nebo ve Švýcarsku. V Německu se v sobotu utvořily až pětadvacetikilometrové zácpy na dálnici A8 u servisní stanice Hofoldinger Forst a na dálnici A2 mezi městy Bad Oeynhausen a Rehren.

Článek

Dálnici A7 u obce Warder ve Šlesvicku-Holštýnsku zase na pět hodin zablokovala smrtelná nehoda dvou dánských motorkářů.

V neděli se nejdelší zácpa vytvořila na dálnici A11 ve směru na Berlín mezi Pfingstbergem a Joachimsthalem, kde kolona dosahovala až 20 kilometrů. Zvýšený prázdninový provoz se projevil i na mezinárodním letišti ve Frankfurtu nad Mohanem, které zaznamenalo nárůst o 30 000 cestujících oproti běžným dnům a v sobotu i neděli jich odbavilo více než 160 000. Přes nápor ale podle mluvčího letiště téměř nedocházelo ke zpožděním.

Komplikacím v silniční dopravě se nevyhnulo ani Švýcarsko, kde se u severní strany Gotthardského tunelu vytvořila až třináctikilometrová kolona. Řidiči si tak museli na průjezd tunelem počkat i tři hodiny. Ještě déle se čekalo před Tauernským tunelem v Rakousku, kde se utvořila až patnáctikilometrová zácpa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám