Hlavní obsah

Mladému „šprýmaři“ hrozí, že bude muset platit start stíhačky a nouzové přistání letadla

Dramatickou cestu na dovolenou měli cestující letu EZY8303 z londýnského letiště Gatwick na španělský ostrov Menorca. Stroj společnosti EasyJet dovedla k přistání v Maó-Mahón, hlavním městě ostrova Menorca, stíhačka F-18, píše server deníku Bild. Na palubě letadla byla totiž nahlášena bomba. Osmnáctiletého mladíka, který přímo z paluby poplach způsobil, čeká soud a s největší pravděpodobností bude muset start stíhačky zaplatit.

Foto: Profimedia.cz

Stroj společnosti Easy Jet

Článek

Doprovod stíhačky natočil jeden z pasažérů. Na videu je vidět, jak stíhačka signalizuje pilotovi stroje společnosti EasyJetu. Gesto znamená jediné: „Následujte mě“.

„Řídící věž letiště na ostrově Menorca byla upozorněna na bombovou hrozbu v letadle na letu z Londýna do hlavního města ostrova,“ uvedl mluvčí policie ostrova Menorca.

Na letišti byl airbus odkloněn od hlavního terminálu a dalších letadel. Na místě už čekali pyrotechnici a policisté se psy na vyhledávání výbušnin. Prohledávala se všechna zavazadla. Cestující opustili stroj a čekali na výsledek na letištní ploše několik hodin. Nenašlo se vůbec nic.

Mezitím policie rozjela vyšetřování a zanedlouho byl zatčen osmnáctiletý Brit, který v letadle cestoval a výhružku poslal prostřednictvím sociálních sítí. Mladík strávil noc ve vězení a čeká na soudní jednání.

Server deníku Bild píše, že mladíkovi hrozí, že bude muset zaplatit náklady, které jeho žertík způsobil, a to nejen výjezd pyrotechniků a zpoždění následného letu zpět do Londýna, ale především start stíhačky.

Reklama

Výběr článků

Načítám