Hlavní obsah

Ministr ujížděl policistům v luxusním autě s falešnou značkou a bez řidičáku

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény
Aktualizováno

Řečtí policisté nestačili žasnout, když po divoké honičce dopadli zběsilého řidiče, který se týden před Vánocemi hnal ulicemi města Artemida a jemuž po zatčení nasadili pouta. Vyklubal se z něj exministr dopravy Michalis Liapis (62).

Foto: Profimedia.cz

Michalis Liapis

Článek

Řítil se po městě luxusním autě bez pojištění a s falešnou poznávací značkou, neměl řidičský průkaz a při dopadení se tvářil dotčeně. Nejprve se vymlouval, že se stal obětí finanční krize.

„Chtěl jsem ušetřit za daň z luxusního zboží a za auto,“ tvrdil dál a přiznal, že původní SPZ odevzdal úřadům, aby se vyhnul berňáku.

V pondělí soud v Aténách Liapisovi uložil čtyřletý podmíněný trest a také pokutu 3000 eur (zhruba 80 000 korun).

Liapis patří do klanu Karamanlisových – jeho strýc Konstantinos působil i jako premiér a prezident a politice vděčil za to, že se z chudého studenta stal jedním z nejbohatších Řeků. Bratranec Kostas Karamanlis se rovněž vyšvihl do křesla předsedy vlády a přivedl svou zemi v roce 2009 k bankrotu.

Řecká média připomínají, že ministr dopravy z let 2004–7 se zapletl do řady podivných kšeftů, přičemž před postihem ho zachránila amnestie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám