Hlavní obsah

Milionář zemřel při závodě veteránů. V Británii omylem vjel na dálnici a srazil se s kamionem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Osmdesátiletý kanadský milionář Ron Carey během závodu veteránů v Británii zabloudil na dálnici, kde ho srazilo nákladní auto. Jeho žena byla s těžkým poraněním hlavy dopravena helikoptérou do nemocnice, informoval Daily Mail.

Článek

Carey se zúčastnil tradičního závodu veteránů z Londýna do Brightonu, když se svým autem z roku 1904 špatně odbočil a poblíž obce Hooley najel na dálnici. Na té se přibližně v 10.00 (11.00 SEČ) srazil s nákladním autem. Následkům zranění na místě podlehl. Jeho veterán byl kompletně zdemolován.

„Můžeme potvrdit, že osmdesátiletý muž byl krátce po našem příjezdu na místo činu prohlášen za mrtvého,“ potvrdil mluvčí místní policie. Milionářova žena byla s těžkým zraněním hlavy převezena vrtulníkem do nemocnice v Londýně. Policie následně dálnici uzavřela.

Mluvčí veteránského závodu uvedl, že Carey musel špatně odbočit, protože „oficiální trasa závodu se vyhýbá jakékoli dálnici“.

„Careyho jsem znal téměř čtyřicet let. Na závody veteránů jezdil pravidelně. Je to velká ztráta,“ uvedl Kanaďanův přítel Rick Pikulski pro CTV News Calgary.

Ropný magnát a milovník veteránů

Carey byl zakladatelem ropné společnosti J Supply, díky které se stal milionářem. Letošní akce se jako člen klubu veteránských aut zúčastnil ve svém 116 let starém Knoxu runabout, jemuž se kvůli motoru přezdívá „starý dikobraz“.

Careyho úmrtí není ojedinělé. Před dvěma lety při závodě zemřel 68letý David Corry při srážce čtyř aut v Reigate Hillu.

Závod veteránů z Londýna do Brigtonu se jezdí pravidelně od roku 1927 a měří 60 mil (přibližně 90,5 kilometru). Začíná v londýnském Hyde Parku a končí na Madeira Drive v Brightonu. Do letošního ročníku se přihlásilo více než 400 aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám