Hlavní obsah

Městečko vypovědělo poslušnost slovenské vládě, bude si covid řešit samo

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvory nad Žitavou

Nezávislý starosta 5tisícové obce Dvory nad Žitavou na jihu Slovenska vypověděl poslušnost vládě premiéra Igora Matoviče. Svérázný šéf zastupitelstva Branislav Becík odmítá především další plošné testování. Namísto posluhování Matovičově kabinetu chce občanům distribuovat respirátory a vitamin D.

Starosta Dvorů nad Žitavou vyhlásil slovenské vládě neposlušnostVideo: Braniclav Becík

 
Článek

„Naše samospráva začíná pracovat tak, jak to bylo před šílenstvím, které Matovič a spol. na nás vymysleli,“ uvedl starosta na videu zveřejněném na sociální síti.

Plošné testování označil Becík za nesmyslné, protože podle něj vystavuje riziku zdravé obyvatele. „Přikláním se k názoru odborníků, že by se měla testovat ohniska nákazy. Poslední dva měsíce byli naši zaměstnanci vytíženi řešením příkazů a nařízení, které se měnily z hodiny na hodinu. Dva měsíce jsme byli jen přitakávači a posluhovači,“ uvedl starosta.

V obci zůstává nadále otevřené jedno mobilní odběrové místo, které může využít každý, kdo má zájem se testovat na covid-19. Obec zajistí pro své obyvatele respirátory a vitaminy, hlavně vitamin D.

V pondělí to začne

Od pondělí chce starosta otevřít mateřské školy, vypsat výběrové řízení na rekonstrukci silnic a chodníků, přípravu podkladů na rekonstrukci místního kulturního domu. „Začínáme se opět věnovat tomu, od čeho je samospráva. Vypovídám poslušnost vládě, která si z nás udělala trhací kalendář,“ dodal Becík.

Na Slovensku odstartovalo další kolo plošného testování

Evropa

Starosta označil Matovičův kabinet za „psychopatickou vládu neodborníků“. Věří, že jeho příklad budou následovat i další starostové. „Jen tímto krokem otevřeme oči našim obyvatelům, co za blázny a poloblázny si zvolili a řídí tento stát,“ konstatoval Becík.

V loňských parlamentních volbách Becík neúspěšně kandidoval za stranu Dobrá volba, která se nedostala do parlamentu. Web sme.sk upozornil, že jeho otec Stanislav Becík byl v letech 2008 až 2010 ministrem zemědělství za Hnutí za demokratické Slovensko Vladimíra Mečiara.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám