Hlavní obsah

Medvědici, která se toulala po městě, museli nakonec zastřelit

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Medvědice, která se v posledních dnech toulala po slovenských městech Sučany a Martin, ve středu zaútočila na veterináře a policisté ji zastřelili. V úterý se medvědici pokusili zachránit, uspali ji a odvezli do lesa. Druhý den se však vrátila do města a začala být nebezpečná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak informovala televize Markíza, asi 120kilogramová medvědice se v úterý toulala po sídlišti v Martině a nedaleko městské plovárny v Sučanech. Když zamířila mezi paneláky, zasáhli hasiči a policisté. Zahnali ji mezi ploty, kde ji veterinář z bojnické zoologické zahrady uspal pomocí narkotizační pušky. Následně ji odvezli hluboko do lesů. [celá zpráva]

Zvíře se vzbudilo a zamířilo zpátky. Ve středu se objevilo v obci Sklabiňa, kde zaútočilo na přivolaného veterináře, které se ho opětovně pokusil uspat.

„Šelma se mu zahryzla do ruky. Vzhledem k tomu, že došlo k ohrožení života, policisté použili zbraň a zvíře usmrtili třemi výstřely ze samopalu,“ uvedl okresní policejní ředitel Jozef Toman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám