Hlavní obsah

Manžel ubodal na Slovensku svou choť přímo v autě policistů, kteří jí přijeli na pomoc

Právo, ivi
Bratislava

Tragédií skončila sobotní hádka manželského páru ve městě Nová Baňa ve středním Slovensku. Padesátiletý muž zasadil své o devět let mladší družce, která již seděla v autě přivolaných policistů, tři smrtelné rány nožem. V pondělí o tom informoval šéf banskobystrických policistů Štefan Šurka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vůz slovenské policie, ilustrační foto

Článek

„Žena telefonovala na tísňovou linku, že ji manžel napadl. Na místo vyrazila policejní hlídka,“ řekl krajský šéf policie. Když strážci zákona dorazili na místo, žena stála před bytem na parkovišti.

„Policistům řekla, že se svého muže bojí, nechce s ním zůstat v bytě a chce jet na policejní stanici,“ dodal Šurka.

Muž, kterého podle serveru tvnoviny.sk nedávno pustili z psychiatrie, najednou vyšel z domu, klekl si před svou manželku, plakal a prosil ji, aby neodcházela. Před policisty se nechoval agresivně a normálně komunikoval.

Navzdory jeho prosbám žena usedla na zadní sedadla policejního vozu a policisté si sedli dopředu.

Hrozí mu 25 let vězení

Muž zničehonic otevřel dveře policejního auta a bodl svou manželku třikrát kuchyňským nožem s dvanácticentimetrovou čepelí.

Policisté sice zasáhli, bylo však pozdě. Ani přivolaným záchranářům se ženu zachránit nepodařilo a zemřela po převozu do nemocnice.

Její manžel už byl obviněn z vraždy a hrozí mu až 25 let vězení. Sousedé řekli televizi Joj, že manželé se často hádali. Postup policistů prošetřuje inspekce slovenského ministerstva vnitra.

Reklama

Výběr článků

Načítám