Hlavní obsah

Maďara, který ubil své dvě děti, pustili nedávno z vězení

Právo, Ivan Vilček
Budapešť

Pětatřicetiletého Gábora H. z maďarského města Győr, který v neděli zavraždil své dvě děti a následně spáchal sebevraždu, propustili v září z vězení. V den, kdy se rozhodl děti zabít, je měl poprvé u sebe od chvíle, kdy vyšel z vězení. Běsnění otce nepřežila třináctiletá dcera a desetiletý syn.

Foto: Policie.hu

Policie zasahuje v bytě, kde se stala vražda

Článek

Maďarská policie oznámila, že vraždění přežila šestiletá dcera, která se ukryla ve vedlejším pokoji. „Když si jednatřicetiletá matka přišla pro děti, nikdo jí dlouho neotevíral. Volala muži, ale ten nebral telefon,“ napsal v pondělí deník Blikk. „Pak se přes dveře ozvala nejmladší dcera a matce řekla, že její sourozenci leží na posteli a krvácí. Žena okamžitě zavolala policii,“ uvedl list.

Maďar zavraždil své dvě děti, pak spáchal sebevraždu

Evropa

Matce i policistům se v bytě naskytl hrůzný pohled. „Otec obě děti brutálně umlátil. Utrpěly natolik vážná zranění hlavy, že neměly šanci přežít,“ napsal Blikk. „Muž se potom ve vedlejší místnosti oběsil,“ uvedl deník.

Nejmladší dcera zraněna nebyla, ale skončila v nemocnici. „Dítě bylo svědkem vražedného běsnění otce. Nebylo zraněno, ale potřebuje pomoc psychologa,“ uvedl list.

Pokus o vraždu

Gábor H. byl v minulosti odsouzen k pětiletému trestu za pokus o vraždu. „Z vězení byl propuštěn letos v září. Teď měl poprvé od propuštění děti u sebe,“ napsal Blikk. „Vzhledem k citlivosti případu, nebudeme zveřejňovat další podrobnosti,“ oznámila maďarská policie na stránce police.hu. Byt, kde se tragédie odehrála, se nachází v průmyslové zóně města Győr.

Kriminální psycholog József Végh deníku Blikk řekl, že se ze strany muže jednalo pravděpodobně o mstu. „Tímto činem chtěl potrestat matku,“ dodal Végh.

Reklama

Výběr článků

Načítám